wtorek, 25 kwietnia 2017.
Strona główna > Kącik kulinarny > Tatar ze śledzia ze świeżym koperkiem

Tatar ze śledzia ze świeżym koperkiem

Tatar ze śledzia ze świeżym koperkiem
Data publikacji: 2016-11-04 12:28
Ostatnia aktualizacja: 2017-04-22 08:24
Wywietleń: 3967

Przepis poleca Wojciech Kocierzewski, szef kuchni w restauracji Spiżarnia Szczecińska.

Tatar ze śledzia ze świeżym koperkiem, 4 porcje

500 g filetów śledziowych;


sok z jednej cytryny do smaku


olej rzepakowy na zimno tłoczony


świeży pęczek koperku


sól,

pieprz świeżo zmielony


szalotka


ogórek konserwowy


musztarda sarepska do smaku

Filety śledziowe po namoczeniu odsączamy ręcznikiem papierowym i kroimy w drobną kostkę. Następnie mieszamy z sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki.
Szalotkę i ogórka kroimy w drobniejszą kostkę i mieszamy ze śledziem. Dodajemy musztardę, koperek drobno pokrojony, olej i mieszamy z zamarynowanym śledziem. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą. Możemy podać z kwaśną śmietaną i grzankami.

Fot. Ryszard PAKIESER

Komentarze

skacowany;-;-
od pół roku ta sama zakąska. Dajcie coś świeżego ;-)
2017-04-22 07:51:57

Dodaj komentarz

Akceptuję regulamin. Link do regulaminu

Filmy

Kiermasz ogrodniczy w Szczecinie
Pikieta przed szczecińskim sądem
Dziki na Warszewie
Poprzedni Następny