czwartek, 22 lutego 2018.
Strona główna > Akcje Kuriera > Szkolny Pulitzer > Życzenia od Redakcji

Życzenia od Redakcji

Życzenia od Redakcji
Data publikacji: 2017-04-13 12:04
Ostatnia aktualizacja: 2017-04-13 12:04
Wywietleń: 722 238555

Spokojnej 

i radosnej Wielkanocy, 

smacznego jajka, 

ciepłego dyngusa 

i wielu spotkań 

z najbliższymi. 

Wesołego Alleluja!

Życzy

„Extra Dwójka” 

z Gimnazjum nr 2 

w Wałczu

Przepis na mazurek.

Składniki: 250 g mąki, 160 g masła, 100 g cukru pudru, dwa żółtka, pół puszki gotowej masy kajmakowej Bakalland, sparzone i obrane migdały, suszona gruszka moczona przez 10 min w gorącej wodzie.

Masło rozetrzeć mikserem z cukrem pudrem i żółtkami, dodać mąkę i wymieszać. Dodać 2 łyżki chłodnej wody, uformować kulę z ciasta, owinąć folią i włożyć na godzinę do lodówki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a potem wyłożyć na nią cienko rozwałkowane ciasto (5 mm). Piec 15 min na złoty kolor w temp. 190 st. C. Na upieczonym cieście rozsmarować masę kajmakową, udekorować migdałami i gruszką. Smacznego!

Do życzeń dołącza się cały Szkolny Pulitzer.

Komentarze

Dodaj komentarz

Akceptuję regulamin. Link do regulaminu
Pogoda
2
na godz. 12:00
Zobacz prognozę na trzy dni

Przez granice

Dodatek specjalny do „Kuriera Szczecińskiego”
Przez granice
CZYTAJ WIĘCEJ

Über die Grenzen

Sonderbeilage der Zeitung „Kurier Szczeciński”
Uber die grenzen
LESEN SIE MEHR

Filmy

Jak żyło się w powojennym Szczecinie
Morsy na kąpielisku Głębokie
Dawny Szczecin
Poprzedni Następny

Nekrologi

W Kurierze Szczecińskim
Kup najnowsze lub archiwalne wydanie Kuriera Szczecińskiego w wersji elektronicznej.
Przejdź do sklepu
Zamieść ogłoszenie w Kurierze Szczecińskim oraz w wersji elektronicznej.
Daj Ogłoszenie
Cyfrowy