środa, 24 maja 2017.
Strona główna > Akcje Kuriera > Szkolny Pulitzer > Życzenia od Redakcji

Życzenia od Redakcji

Życzenia od Redakcji
Data publikacji: 2017-04-13 12:04
Ostatnia aktualizacja: 2017-04-13 12:04
Wywietleń: 395

Spokojnej 

i radosnej Wielkanocy, 

smacznego jajka, 

ciepłego dyngusa 

i wielu spotkań 

z najbliższymi. 

Wesołego Alleluja!

Życzy

„Extra Dwójka” 

z Gimnazjum nr 2 

w Wałczu

Przepis na mazurek.

Składniki: 250 g mąki, 160 g masła, 100 g cukru pudru, dwa żółtka, pół puszki gotowej masy kajmakowej Bakalland, sparzone i obrane migdały, suszona gruszka moczona przez 10 min w gorącej wodzie.

Masło rozetrzeć mikserem z cukrem pudrem i żółtkami, dodać mąkę i wymieszać. Dodać 2 łyżki chłodnej wody, uformować kulę z ciasta, owinąć folią i włożyć na godzinę do lodówki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a potem wyłożyć na nią cienko rozwałkowane ciasto (5 mm). Piec 15 min na złoty kolor w temp. 190 st. C. Na upieczonym cieście rozsmarować masę kajmakową, udekorować migdałami i gruszką. Smacznego!

Do życzeń dołącza się cały Szkolny Pulitzer.

Komentarze

Dodaj komentarz

Akceptuję regulamin. Link do regulaminu

Filmy

Pobiegli na 5 km
Noc Muzeów
Operowy flash mob
Poprzedni Następny

Nekrologi

kondolencje

Grażynie Madej