poniedziałek, 21 sierpnia 2017.
Strona główna > Kącik kulinarny
Bałtycka zupa
Dania z ryb polecane przez Zofię Wierzbę i Zofię Schramm, właścicielki restauracji „Rybarex” w Szczecinie. Bałtycka zupa SKŁADNIKI: 200 gramów fileta z dorsza 200 gramów fileta z sandacza 2 średnie cebule 1 marchew kawałek selera kawałek pora pół...
Stynki smażone
SKŁADNIKI:  pół kilograma stynek mąka olej sól gruboziarnista Dziś zadebiutuje nowa ryba, a raczej rybka, gdyż stynka jest niezbyt duża – osiąga do 30 cm długości. Ma wydłużone ciało. Jej łacińska nazwa brzmi Osmerus eperlanus. Stynka jest gatunkiem...
Sałatka śledziowa
SKŁADNIKI: 300 gramów płatów śledziowych solonych mleko ogórek świeży ze skórką 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek koperku 4 jajka pieprz świeżo mielony majonez jogurt Sałatka śledziowa to kulinarny standard. Każda gospodyni przyrządzała ją zapewne...
Tatar z dzikiego łososia bałtyckiego
Dziś potrawa serwowana przed daniami głównymi – przystawka. Wygląd takich dań i ich smakowitość wzmaga tylko apetyt i ciekawość, co zostanie przygotowane na kolejne danie. Menu proponuje Artur Stępiński, szef kuchni restauracji Paprykarz Fish Market w Szczecinie.   Tatar...
Łosoś w papilotach – w pergaminie, z pieca
Dziś potrawa serwowana przed daniami głównymi – przystawka. Wygląd takich dań i ich smakowitość wzmaga tylko apetyt i ciekawość, co zostanie przygotowane na kolejne danie. Menu proponuje Artur Stępiński, szef kuchni restauracji Paprykarz Fish Market w Szczecinie.   Łosoś...
Przystawka ze śledzia
Dziś potrawa serwowana przed daniami głównymi – przystawka. Wygląd takich dań i ich smakowitość wzmaga tylko apetyt i ciekawość, co zostanie przygotowane na kolejne danie. Menu proponuje Artur Stępiński, szef kuchni restauracji Paprykarz Fish Market w Szczecinie.   Przystawka...

Filmy

Mistrzostwa Europy w siatkówce coraz bliżej
Splash of Colors
Pożegnaliśmy żaglowce
Poprzedni Następny

Nekrologi

Zofia Biedka

kondolencje

Henryk Piłat